Bijzonder Feest

Een jubileum, een bruiloft, een bijzondere leeftijd; op een besloten feest spelen vind ik altijd heel speciaal. Je mag op zo'n speciale gebeurtenis een warm, zacht bed musiceren voor (de gesprekken van) de gasten, die elkaar vaak al een tijd niet hebben gezien. Daarbij krijg je ook een kijkje in het leven van de gastheer en/of gastvrouw, vooral als er ook bijdragen komen van vrienden en familie, in de vorm van verhalen, gedichten, liedjes etc. En geregeld waagt men uiteindelijk ook nog een dansje.
Muzikant zijn, is een mooi vak!

Afgelopen zaterdag mochten we als trio (met Paul van den Belt op piano en Jeroen de Valk op contrabas) spelen voor een man, die voor zijn 65ste verjaardag door zijn familie verrast werd met een feest. Er waren familie en vrienden uit de buurt, maar ze kwamen ook van heinde en verre, uit binnen- en buitenland, om samen met hem zijn verjaardag te vieren.
Er waren ontroerende, grappige en prachtige dingen voorbereid, waar de liefde voor hun man, vader en vriend uit sprak.
Wat een hartverwarmend feest!

Review van de klant:
"Ik had Rehana Begum een keer kort in haar eentje horen zingen en was gevallen voor haar stem en haar stijl. Toen ik voor een bijzonder feest in onze familie muziek wilde, dacht ik dan ook meteen aan haar.
Toch was het spannend. Zou zij met haar begeleiders passen bij mijn gezelschap? Zou de muziek niet te dominant zijn zodat de gasten elkaar nog konden verstaan?
In een gesprek vooraf deelde ik mijn wensen met Rehana. Ze bleek bijzonder flexibel in haar repertoire zowel als in haar positie op het feest. Het was fijn dat ik een paar verzoeknummers kon noemen die ze in haar sets wilde opnemen. We hadden af en toe mailcontact waarin ik alles kon bespreken wat ik op mijn hart had, van de duur van de pauzes tot de geluidssterkte van het trio.
En het resultaat was fantastisch. Rehana’s begeleiders Jeroen de Valk en Paul van den Belt waren dé professionals bij wie Rehana helemaal tot haar recht kwam. Ons feest kreeg extra allure door de heerlijke muziek die meestal op de achtergrond was, maar die toch dermate aanwezig was dat er regelmatig applaus klonk van mijn gasten die mij tussendoor en na afloop kwamen vertellen hoe fijn en mooi ze de muziek vonden.
Big succes!"
JB


 
Copyright © 2014 Rehana Begum | Live Jazz